|
Suroviny: 4 středně veliké oloupané cibule; 2 kelímky KYSANÉ SMETANY; 3 konzervy „ Zelené fazolové lusky krájené v mírně slaném nálevu o hmotnosti obsahu 400g " (čím více, tím lépe); 1 kostka masoxu; 1 kávová lžička mletého zázvoru; 1 polévková lžíce másla; špetka soli; špetka mletého pepře; 2 bobkové listy; asi 3 polévkové lžíce hladké mouky; cca 2 dcl mléka; špetka „glutasolu"; podle chuti asi 1 polévkovou lžíci octa. Vařené hovězí maso z polévky (asi 4 plátky) včetně cca 2 dcl hovězího vývaru (případně kostku masoxu navíc).
Příloha: Vařené brambory.
Postup přípravy:
Zatím co dáš vařit brambory, nech rozpustit máslo, přidej mletý zázvor (lehce jej upraž) a přidej na jemno nakrájenou cibuli než zesklovatí otevři konzervy s fazolovými lusky, slij nálev do hrnku a tento nalij na zesklovatělou cibuli, přidej kostku masoxu, hovězí vývar, sůl, pepř a bobkový list. Pod poklicí vařit asi 20 minut (do změknutí cibule). Mezi tím ve větším hrnku (džbánku) rozkvedlej kysanou smetanu s mlékem a hladkou moukou. Do vřícího vývaru přidej ocet a za stálého kvedlání pomalu vlij připravenou smetanovou „ záklechtku " . Stále míchej a po znovuuvedení do varu přidej maso a fazolové lusky. Nech prohřát, dochuť glutasolem , případně ještě mírně octem a pepřem.
Nyní Vám přeji již jen Dobrou chuť !
|
|