Fazolové lusky na smetaně:

Suroviny:
     
4 středně veliké oloupané cibule; 2 kelímky KYSANÉ SMETANY; 3 konzervy „ Zelené fazolové lusky krájené v mírně slaném nálevu o hmotnosti obsahu 400g " (čím více, tím lépe); 1 kostka masoxu; 1 kávová lžička mletého zázvoru; 
1 polévková lžíce másla; špetka soli; špetka mletého pepře;
2 bobkové listy; asi 3 polévkové lžíce hladké mouky; cca 2 dcl mléka; špetka „glutasolu"; podle chuti asi 1 polévkovou lžíci octa. Vařené hovězí maso z polévky (asi 4 plátky) včetně
cca 2 dcl hovězího vývaru (případně kostku masoxu navíc).

Příloha:         
Vařené brambory.

Postup přípravy:

                       Zatím  co  dáš vařit brambory, nech rozpustit  máslo, přidej mletý zázvor (lehce jej upraž) a přidej na jemno nakrájenou cibuli  než zesklovatí  otevři konzervy s fazolovými lusky, slij nálev do hrnku a tento nalij na zesklovatělou cibuli, přidej kostku masoxu, hovězí vývar, sůl, pepř a bobkový list. Pod poklicí vařit asi 20 minut (do změknutí cibule). Mezi tím ve větším hrnku (džbánku) rozkvedlej kysanou smetanu s mlékem a hladkou moukou. Do vřícího vývaru přidej ocet a za stálého kvedlání pomalu vlij připravenou smetanovou „ záklechtku " . Stále míchej a po znovuuvedení do varu přidej maso a fazolové lusky. Nech prohřát, dochuť glutasolem , případně ještě mírně octem a pepřem.


Nyní Vám přeji již jen
Dobrou chuť !