Květákový mozeček

Nejde o žádnou zvláštnost, ale mě tak chutná.

Suroviny:
1 větší květák, 4 cibule, 1 kávová lžička  mletého zázvoru, 1 kávová lžička kmínu, 1/2 másla,  3  vajíčka, 1 menší sběračka hovězího vývaru (nebo bujónu) , sůl.

Postup:
Opláchnutý květák rozdělíme na větší růžičky a v osolené vodě jej uvaříme do měkka (asi 20 minut bez pokličky, aby vyčpěl).

Mezi tím si oloupeme a na jemno pokrájíme cibuli, v kastrolu necháme rozpustit máslo, přidáme lžičku mletého zázvoru, upražíme jej za stálého míchání a pak přidáme cibuli, promícháme a na mírném ohni ji necháme zesklovatět, přidáme pokrájený uvařený květák, kmín a promícháme. Podlijeme 1 menší sběračkou bujónu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, pak do pokrmu vmícháme 3 vajíčka, necháme pár minut pod poklicí dojít a pokrm je připraven k podávání.

Příloha:
Vařené brambory maštěné máslem a okurkový, nebo rajčatový salát.

Nyní Vám přeji již jen
Dobrou chuť !