|
Suroviny: 1 větší květák, 4 cibule, 1 kávová lžička mletého zázvoru, 1 kávová lžička kmínu, 1/2 másla, 3 vajíčka, 1 menší sběračka hovězího vývaru (nebo bujónu) , sůl.
Postup: Opláchnutý květák rozdělíme na větší růžičky a v osolené vodě jej uvaříme do měkka (asi 20 minut bez pokličky, aby vyčpěl).
Mezi tím si oloupeme a na jemno pokrájíme cibuli, v kastrolu necháme rozpustit máslo, přidáme lžičku mletého zázvoru, upražíme jej za stálého míchání a pak přidáme cibuli, promícháme a na mírném ohni ji necháme zesklovatět, přidáme pokrájený uvařený květák, kmín a promícháme. Podlijeme 1 menší sběračkou bujónu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, pak do pokrmu vmícháme 3 vajíčka, necháme pár minut pod poklicí dojít a pokrm je připraven k podávání.
Příloha: Vařené brambory maštěné máslem a okurkový, nebo rajčatový salát.
Nyní Vám přeji již jen Dobrou chuť !
|
|