|
Suroviny: 1.- na marinádu: 1/2 kg hovězí kližka 1 lžička soli, oregano, 1 lžička - česnekové drti, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky kajenského pepře.
2.-na vlastní přípravu: 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička curry koření, 1 palička česneku, sůl, 1/2 kg rajčat, 5 čerstvých paprik, 1 kostka masoxu, asi 2 polévkové lžíce hladké mouky.
Příprava: 1.-naložit maso: Hovězí kližku nakrájíme na drobné kostky, dáme do porcelánové, nebo skleněné nádoby, přidáme 1 lžičku soli, česnekovou drť, majoránku, kajenský pepř, vše dobře promícháme, prolijeme rostlinným olejem a znovu promícháme, upěchujeme (abychom vytlačili vzduch z mezer mezi kousky masa) a navrch dolijeme trochu oleje tak, aby bylo všechno maso zakryté olejem. Přikryjeme a na 24 hodin uložíme do chladničky.
2.- vlastní příprava: Do hrnce napřed slijeme olej z vršku marinády, rozpálíme a přidáme lžičku mletého zázvoru, lžičku curry koření, promíchneme, přidáme naložené maso a dusíme za mírného podlévání vodou, přidáme kostku masoxu. Mezi tím spaříme omytá rajčata a oloupeme z nich slupku, pokrájíme je na kolečka a přidáme k masu. Omyté, jádřinců zbavené papriky pokrájíme na nudličky a za další 1/2 hodinu je přidáme do omáčky. Doplníme vodu tak, aby bylo dost omáčky a cca po 1 1/2 hodině vaření zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v trošce studené vody. Přidáme rozetřený česnek se solí, lehce asi 10 minut povaříme a odstavíme. Když omáčka přestane vařit, vmícháme ještě asi lžičku majoránky a můžeme podávat.
Příloha:
Rýže, knedlík, vařený brambor, nebo chléb, či pečivo.
Nyní Vám přeji již jen Dobrou chuť !
Pozn.: V pokrmu není jediná cibule - nejde o chybu tisku!
|
|