|
|
|
|
|
|
Použité suroviny:
4 plátky vepřové řízky (může být kotleta bez kosti), Na marinádu: 400 g Kysaná smetana, 3 lžíce plnotučná hořčice,
3 lžičky strouhaný křen ve smetaně, 3 stroužky česneku, 2 ks vekce. Podle potřeby: Strouhanka, sůl, mletý černý pepř, citron. Máslo.
Postup:
Plátky masa omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme citronem a naklepeme. V misce rozšleháme vejce, promícháme s křenem, hořticí, kysanou smetanou a prolisovaným česnekem. Plátky masa naložíme do marinády a necháme přez noc v chladničce. ˇŘízky postupně vyndaváme z marinády a obalujeme ve strouhance, kterou dobře přitlačujeme. Řízky klademe na plech vyložený pečícím papírem, na každý řízek klademe po celém povrchu plátky másla (máslo z chladničky nejlépe naškrábeme na plátky škrabkou na brambory). Řízky upečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 200°C. V průběhu pečené je třeba řízky opatrně otočit. (Na tento akt se mi osvědčila lopatka na dorty).
|
|
|
|
|
|
|
|