|
|
|
|
|
|
Použité suroviny:
4 plátky vepřové krkovice, 2 lžíce sádlo, 1 lžíce olivový olej, vrchovatá lžičky mletý zázvor, vrchovatá lžičky kari koření, lžička mletý pepř, 1/2 lžičky pálivá paprika, 1/2 lžičky kmín, sůl, 10 kuliček pepř celý 7 kuliček nové koření, 1 bobkový list, 1 kostka zeleninový vývar. 2 ks větší cibule, 2 lžíce hladká mouka.
Postup:
Plátky krkovice omyjeme, osušíme, z obou stran posolíme, popepříme, poprášíme kari kořením, naklepeme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme sádlo s olivovým olejem, přidáme kmín a mletý zázvor, vložíme připravené plátky krkovice a po obou stranách orestujeme po dobu asi asi 5 minut. Orestované krkovice vyndáme na talíř, do kastrolu přidáme na drobno nakrájenou cibuli, chvíli restujeme, až cibule zežloutne. Vmícháme hladkou mouku,zalijeme asi 1/2 l vaříví vodou, promícháme, přidáme ostatní koření orestované maso, kostku zeleninového vývaru, a za občasného promíchání dusíme pod poklicí asi 60 minut, až je maso dokonale měkké.
|
|
|
|
|
|
|
|