Strana -110-

Krkovice na kari a zázvoru

Vepřová krkovice
na kari
a zázvoru.


Chutné s rýží, nebo s kynutým knedlíkem......

Použité suroviny:

4 plátky vepřové krkovice,
2 lžíce sádlo,
1 lžíce olivový olej,
vrchovatá lžičky mletý zázvor,
vrchovatá lžičky kari koření,
lžička mletý pepř,
1/2 lžičky pálivá paprika,
1/2 lžičky kmín,
sůl,
10 kuliček pepř celý
7 kuliček nové koření,
1 bobkový list,
1 kostka zeleninový vývar.
2 ks větší cibule,
2 lžíce hladká mouka.


Postup:

Plátky krkovice omyjeme, osušíme, z obou stran posolíme, popepříme, poprášíme kari kořením, naklepeme a obalíme v hladké mouce.
V kastrolu rozpálíme sádlo s olivovým olejem, přidáme kmín a mletý zázvor, vložíme připravené plátky krkovice a po obou stranách orestujeme po dobu asi asi 5 minut. Orestované krkovice vyndáme na talíř, do kastrolu přidáme na drobno nakrájenou cibuli, chvíli restujeme, až cibule zežloutne. Vmícháme hladkou mouku,zalijeme asi 1/2 l vaříví vodou, promícháme, přidáme ostatní koření orestované maso, kostku zeleninového vývaru, a za občasného promíchání dusíme pod poklicí asi 60 minut, až je maso dokonale měkké.


      Dobrou chuť !