Strana -109-

Kotlety na oreganu se žampiony

Kotlety na oreganu se žampiony.


Jemná chuť, dobré s domácím kynutým knedlíkem, nebo s těstovinami.

Použité suroviny:
1.)
400g vepřové kotlety bez kosti,
pepř,
sůl,
rostlinný olej,

2.)
2 lžíce sádlo,
1 polévková lžíce oregano,
1 lžička mletý zázvor,
1 lžička kmín,
2 lžíce hladká mouka,
400g žampiony,
2 větší cibule,
4 ks bílá paprika,
1 kostka hovězí vývar (masox),
1 kostka slepičí vývar,


Postup:
1.)

Plátky kotlet omyjeme, osušíme, z obou stran posolíme, popepříme a naklepeme.Na dno misky nakapeme rostlinný olej, položíme kotletu, na kterou nakapeme olej, vložíme další kotletu, pokapeme olejem a takto ošetříme všechny přiopravené kotlety. Vrchní kotletu také pokapeme olejem a přikryté uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
2.)
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme kmín a mletý zázvor, vložíme marinované kotlety i s olejem a po obou stranách orestujeme po dobu asi asi 5 minut.Orestované kotlety vyndáme na talíř, do kastrolu přidáme na plátky nakrájené očistěné žampiony, promícháme a po chvilce přidáme na drobno nakrájenou oloupanou cibuli, oregano a za občasného míchání restujeme. Po chvíli vmícháme hladkou mouku,zalijeme asi 1/2 l vodou, promícháme, přidáme orestované maso, kostku hovězího bujónu a slepičího vývaru, a za občasného promíchání dusíme pod poklicí asi 40 minut. Přidáme očistěnou, na drobno nakrájenou bílou papriku a dusíme ještě asi 20 minut, až je maso s paprikou měkké. Podáváme s kynutým knedlíkem, s rýží, nebo těstovinami podle chuti.


      Dobrou chuť !