|
|
|
|
|
|
Použité suroviny:
1.) 400g vepřové kotlety bez kosti, pepř, sůl, rostlinný olej,
2.) 2 lžíce sádlo, 1 polévková lžíce oregano, 1 lžička mletý zázvor, 1 lžička kmín, 2 lžíce hladká mouka, 400g žampiony, 2 větší cibule, 4 ks bílá paprika, 1 kostka hovězí vývar (masox), 1 kostka slepičí vývar,
Postup: 1.)
Plátky kotlet omyjeme, osušíme, z obou stran posolíme, popepříme a naklepeme.Na dno misky nakapeme rostlinný olej, položíme kotletu, na kterou nakapeme olej, vložíme další kotletu, pokapeme olejem a takto ošetříme všechny přiopravené kotlety. Vrchní kotletu také pokapeme olejem a přikryté uložíme asi na 1 hodinu do chladničky. 2.) V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme kmín a mletý zázvor, vložíme marinované kotlety i s olejem a po obou stranách orestujeme po dobu asi asi 5 minut.Orestované kotlety vyndáme na talíř, do kastrolu přidáme na plátky nakrájené očistěné žampiony, promícháme a po chvilce přidáme na drobno nakrájenou oloupanou cibuli, oregano a za občasného míchání restujeme. Po chvíli vmícháme hladkou mouku,zalijeme asi 1/2 l vodou, promícháme, přidáme orestované maso, kostku hovězího bujónu a slepičího vývaru, a za občasného promíchání dusíme pod poklicí asi 40 minut. Přidáme očistěnou, na drobno nakrájenou bílou papriku a dusíme ještě asi 20 minut, až je maso s paprikou měkké. Podáváme s kynutým knedlíkem, s rýží, nebo těstovinami podle chuti.
|
|
|
|
|
|
|
|