|
|
|
|
|
|
Použité suroviny:
1 balení listové těsto na pečícím papíru. 100g šunka, 300g kysamé zelí, 300g vepřové škvarky, 3 lžičky Vegeta, nebo Podravka asi 4 lžíce strouhanky, 1 vejce.
Postup:
Kysanén zelí scedíme, pokrájíme na drobno a v misce smíchjáme s nadrobno pokrájenými škvarkami a vegetou. Listové těsto na pečícím papíru rozbalíme, na okraj delší strany poklademe vedle sebe čtverce šunky, směs zelí, škvarků ochucenou vegetou rozprostřeme rovnoměrně po téměř celém plátu těsta až asi 1 cm odlehlé delší strany necháme čistý. Směs poprášíme strouhankou a pomocí pečícího papíru začneme stáčet od šunky pomalu, až vznikne celkem tuhá rolička. Okraj plátu zůstane vespod pod ruličkou. Oba konce závinu upravíme tak, aby byly uzavřeny a obsah nemohl během pečení vytéct. Závin pomocí pečícího papíru přeneseme na plech, přečnívající papíry odstřihneme, povrch závinu potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě pči 180°C asi jednu hodinu, až dostane povrch zlatavou barvu. Po vychladnutí je vhodné závin uložit na pár hodin do igelitové tašky, aby závin lehce navlhnul a nedrobil se.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|