Strana -107-

bůček na majoránce a zelí

Vepřový bůček na majoránce a hlávkovém zelí.


Malá změna neškodí.....

Použité suroviny:
1.)  400g Libovější vepřový bůček,
Rostlinný olej podle potřeby.
1 lžička soli,
1 hrst majoránky.

2.)  1/2 menší hlábka bílého zelí,
2 ks větší cibule,
4 stroužky česneku,
2 ks bílá paprika,
2 kostka zeleninový vývar,
1 kostka hovězí bujón,
1 lžička mletý zázvor,
1 lžička kurkuma,
1/2 lžičky černý pepř mletý,
3 lžíce hladká mouka na zahuštění.


Postup:

1.)
Jeden den předem maso pokrájíme na kostky, v misce promícháme s majoránkou, solí a olejem. Urovnáme tak, aby všechno maso bylo ponořené v oleji. Přikryté uložíme do chladničky.

2.)
Druhý den slejeme trochu oleje z marinády do kastrolu, rozpálíme a přidáme mletý zázvor, kurkumu, po chvilce přidáme maso se zbytkem marinády, promícháme a pod poklicí dusímeasi 5 minut. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, bílou papriku,a za občasného promíchání pod poklicí dusíme dalších 10 minut. Mezi tím na jemno nakrájíme hlávkové zelí, které vmícháme k masu, zároveň přidáme hladkou mouku a dobře promícháme. Dolijeme vodu, přidáme kostky zeleninového a hovězího vývaru, česnek a za občasného míchání dusíme pod poklicí dokud maso nezměkne. Odstavíme, podle chuti ještě přidáme majoránku, případně dosolíme a můžeme podávat.
Jako příloha je vhodný brambor, nebo kynutý knedlík.

už se vaří
      Dobrou chuť !