|
|
|
|
|
|
Použité suroviny:
cca 500g hovězí přední (kližka) 3 ks větší cibule, Uzený špek (asi 50g) 3 lžíce sádla, 1 lžička kmínu, 2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletý pepř, 3 polévkové lžíce hladké mouky. 2 lžíce ostrý kečup, 1 dcl rajský džus, 2 lžičky solamyl, 1 kostka masox, nebo hovězí vývar, 1 kostka zeleninový vývar, sůl podle chuti.
Postup:
V kastrolu (se silikonovým povlakem, co se nepřipaluje) rozpustíme sádlo, přidáme kmín a zázvor, chvilku restujeme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trochu soli a restujeme. Mezi tím očistíme kližku, kterou nakrájíme na menší kostky, obalíme v hladké mouce a když je cibule mírně opražená (zažloutlá), vmícháme maso se zbytkem mouky. Přidáme mletý pepř, kečup a za občasného míchání dusíme, až vše pustí vlastní šťávu.Mezi tím nakrájíme slaninu na kostičky a přidáme do kastrolu k ostatním ingrediencím a zamícháme. Po chvilce zalijeme teplou vodou, přidáme 1 kostku masoxu a 1 kostku zeleninového vývaru, pořádně promícháme a pod pokličkou dusíme za občasného míchání asi 1,5 hodiny až je maso skoro měkké. V asi 1 dcl rozkvedláme solymyl a vmícháme do omáčky a vaříme pod pokličkou za občasného míchání ještě asi 1/2 hodiny.
|
|
|
|
|
|
|
|