|
|
|
|
|
|
Použité suroviny:
1 ks menší hlávka zelí (asi 600g), 1 ks větší cibule, Uzený bůček (asi 100g) 3 lžíce sádla, 1 lžička drceného kmínu, Mletý pepř podle chuti, Sůl podle chuti, Nudle,( kolínka, nebo flíčky) 300g.
Postup:
Zelí očistíme, rozčtvrtíme a nakrouháme, nebo nařežeme na úzké nudličky, dáme do hrnce a podlijeme trochou osolené vody a asi 10 minut podusíme.Zelí scedíme a necháme dobře okapat. Mezi tím cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky a uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a obojí dáme do kastrolu ve kterém jsme rozpustili sádlo a restujeme, než cibule zesklovatí. Přidáme odkapané zelí a koření (drcený kmín, sůl a pepř podle chuti) a dusíme pod pokličkou - během dušení nepodléváme - když je zelí měkké, vmícháme uvařené a scezené těstoviny, které jsme součastně uvařili v osolené vodě (podle návodu na obalu) a ještě chvíli dusíme.
|
|
|
|
|
|
|
|