|
|
|
|
|
|
Použité suroviny: 3ks vepřové ledvinky 3 lžíce vepřové sádlo,(kdo si myslí, že nemůže, tak olej) 1 lžička mletý zázvor. 1 lžička kmín, 1 ks veliká cibule, 3 ks větší rajče, 3 ks bílá paprika, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky čili-paprika mletá, 2 kostky zeleninový bujón.
Postup: Ledvinky opereme v teplé vodě, rozkrájíme na tenké plátky (sádlo z prostřed nevykrajuji).3 x po sobě je spařím ve vařící vodě (ledvinky scedím přez cedník properu je tekoucí vodou a dám vařit novou vodu!).V kastrolu rozpustím sádlo, přidám zázvor a kmín, když zázvor vzpění, přidám na drobno nakrájenou cibuli a smažím ji do zlatova, pak přidám oprané spařené a okapané ledvinky, cvíli je za občasného míchání restuji, přidám hladkou mouku, promíchám a chvíli restuji, zaleju horkou vodou, promíchám a za občasného míchání vařím. Mezi tím ve vařící vodě spařím rajčata a oloupu je. Po rozkrájrní na drobné kousky přidám do omáčka a vařím za občasného míchání, aby se omáčka nepřipálila asi 2 hodiny, až ledvijky změknou. Pak přidám očistěné, jádřinců zbavené a na drobno nakrájené papriky a zeleninový bujón a ještě asi 15 minut za občasného míchání vařím.
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
...a je uvařeno - v kastrolu to vypadá lákavě....
|
|
|
|
|
|
|
Příloha: Vařený nový brambor, nebo dušená rýže - obojí je chutné a dobré.
Dobrou chuť !
|
|
|
|
|