Strana -101-

Pomazánka z nivy

Pomazánka z nivy.

Jednoduché a chutné

Niva sama o sobě je dost pikantní, ale dlouho nevydrží
a špatně se maže na cléb.

Použité suroviny:
1 celé máslo (250g),
2x100g měkký tavený sýr (bez příchutí),
150g NIVA (ROKFORD),
asi 100ml mléko,

Postup:

Nivu nastrouháme na jemném struhadle do skleněné mísy, přidáme celou kostku másla a 2 kostky měkkého sýra (taveňák).Mísu dáme do elektrické trouby nastavené na 50°C na dobu, až se máslo úplně rozpustí (na žlutavou kapalinu). Mísu vyndáme, přilijeme asi 100ml mléka a ponorným mixérem mixujeme, až vznikne jemná kašovitá hmota. Hotovou pomazánku přendáme do nádobek s víčkem a dáme do chladničky ztuhnout. Takto připravená pomazánka se i ve studeném stavu (z chladničky) dobře roztírá na chléb a je velmi chutná.

Dobrou chuť !