|
|
|
|
|
|
Použité suroviny: 1 celé máslo (250g), 2x100g měkký tavený sýr (bez příchutí), 150g NIVA (ROKFORD), asi 100ml mléko,
Postup:
Nivu nastrouháme na jemném struhadle do skleněné mísy, přidáme celou kostku másla a 2 kostky měkkého sýra (taveňák).Mísu dáme do elektrické trouby nastavené na 50°C na dobu, až se máslo úplně rozpustí (na žlutavou kapalinu). Mísu vyndáme, přilijeme asi 100ml mléka a ponorným mixérem mixujeme, až vznikne jemná kašovitá hmota. Hotovou pomazánku přendáme do nádobek s víčkem a dáme do chladničky ztuhnout. Takto připravená pomazánka se i ve studeném stavu (z chladničky) dobře roztírá na chléb a je velmi chutná.
|
|
|
|
|