- strana -100-

Lečo na kari s nivou

lečo na kari s nivou ...nemusí vždy být s uzeninou.....

 

 

 

Použité suroviny (jedna porce):

1ks větší cibule,
1 ks bílá paprika,
1ks rajče,
1 lžička kari,
1/2 lžičky čilipapriky (kayenský pepř),
asi 5dkg niva (rokford),
asi 2 lžičky másla,
1ks vejce,
sůl podle chuti.

Postup:

V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a mícháme, až zesklovatí, přidáme kari a čilipapriku, vmícháme na kousky nakrájenou bílou papriku, promícháme a po chvilce přidáme na drobno nakrájené rajče. Chvíli dusíme, když zelenina pustila šťávu, přidáme nastrouhanou nivu a mícháme tak dlouho, až se dokonale rozpustí. Když je zelenina měká, vmícháme vejce a podle chuti dosolíme.


Přílohu volíme podle chuti - Má-li to být jenom svačina, stačí rohlík, nebo krajíc chleba s máslem. K obědu bych volil vařený brambor omaštěný máslem.


 

Dobrou chuť !