Vepřový guláš….

Úplně obyčejný, jak ho vařila naše babička

Použité suroviny:

1/2 kg vepřové maso na guláš, 1/2 kg cibule, 2 kostky masoxu, 2 lžíce vepřového sádla, 2 vrchovaté lžičky sladké papriky, lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, asi 4 ks čerstvá slovenská paprika,
2 polévkové lžíce hladké mouky a 1 ks cibule na ozdobu.

Postup:

Do kastrolu dáme rozpustit sádlo, přidáme oloupanou na kousky nakrájenou cibuli, za občasného míchání ji necháme lehce ztmavnout (až se začne přichytávat ke dnu), přidáme majoránku, sladkou papriku a krátce promícháme. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín a masox, promícháme a přikryjeme poklicí. Během dušení postupně podléváme ( celkem asi 1/2 l) vody, za 35 min. přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou papriku a po asi 25.minutách za stálého míchání zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v trošce studené vody.

Příloha:

Kynutý knedlík, nebo chléb.
Guláš posypeme drobně pokrájenou syrovou cibulkou.

Nyní Vám přeji již jen Dobrou chuť !