|
Použité suroviny:
1/2 kg vepřové maso na guláš, 1/2 kg cibule, 2 kostky masoxu, 2 lžíce vepřového sádla, 2 vrchovaté lžičky sladké papriky, lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, asi 4 ks čerstvá slovenská paprika, 2 polévkové lžíce hladké mouky a 1 ks cibule na ozdobu.
Postup:
Do kastrolu dáme rozpustit sádlo, přidáme oloupanou na kousky nakrájenou cibuli, za občasného míchání ji necháme lehce ztmavnout (až se začne přichytávat ke dnu), přidáme majoránku, sladkou papriku a krátce promícháme. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín a masox, promícháme a přikryjeme poklicí. Během dušení postupně podléváme ( celkem asi 1/2 l) vody, za 35 min. přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou papriku a po asi 25.minutách za stálého míchání zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v trošce studené vody.
Příloha:
Kynutý knedlík, nebo chléb. Guláš posypeme drobně pokrájenou syrovou cibulkou.
Nyní Vám přeji již jen Dobrou chuť !
|
|